top of page
kontakt-04.jpg

Nuntorp Gård

Fastighetsägarna Anna & Richard Johansson arbetar målmedvetet med att utveckla destinationen och mötesplatsen Nuntorp Gård till ett innovativt kunskapscenter för främst den gröna näringen.

GRÖNA KLUSTRET

Den ekonomiska föreningen Gröna Klustret arbetar med landsbygdsutveckling och fortbildning inom gröna näringar. De verkar aktivt för en regional mötesplats och ett levande kunskaps- och utvecklingscenter
 

www.gronaklustret.se

vanner-26.jpg
vanner-25.jpg

NUNTORPS NATURBRUKSGYMNASIUM

Nuntorpsgymnasiet är en gymnasieskola, som drivs av Naturbruk Väst AB. Deras profil är naturbruk med inriktningarna lantbruk, häst och särskola. Gymnasieskolan samverkar med aktörerna på området och näringen.
 

www.nuntorpsgymnasiet.se

Bistro & Skafferi

Mötesplatsen på Nuntorp Gård som erbjuder lunch, catering och konferenser med genuint tillagad mat från grunden. Lagar också all mat till Nuntorpsgymnasiets elever och personal. Utvecklar också ett skafferi för närproducerade livsmedelsprodukter.

kontakt-05.jpg
vanner-27.jpg

Fyrklövern ekonomi & juridik AB

Rådgivning, redovisning och juridik för företag, företrädesvis inom jord- och skogsbruk.

www.4klovern.se

Swedish Agro Machinery

Swedish Agro Machinery har etablerat en av sina många anläggningar i Sverige på Nuntorp Gård. De bedriver försäljning av både nya och begagnade maskiner och reservdelar samt har serviceverkstad. Bland deras varumärken finns Claas, Horsch och AVR m fl. De samarbetar även med Nuntorpsgymnasiet med maskiner med senaste teknik samt verkstadsutbildning.

www.swedishagromachinery.se

vanner-29.jpg
vanner-28.jpg

Andrésen maskin

Uddevallaföretaget Andrésen Maskin AB har en av sina tre anläggningar etablerad på Nuntorp Gård med försäljning av både jordbruks- och entreprenadmaskiner samt givetvis reservdelar och tillhörande service. Bland deras varumärken finns bl a Massey Ferguson, MacHale, Airman och Polaris m fl. Även Andrésen Maskin AB samarbetar med Nuntorpsgymnasiet med maskiner med den senaste tekniken samt med verkstadsutbildning.

www.andresenmaskin.se

Nuntorp Mjölk AB

Nuntorp Mjölk AB med den unika kombinationen av att producera mjölk och förmedla kunskap om mjölkproduktion och skötsel av djur. Lena och Niklas Stang har ca 25 % av sin mjölkbesättning i Mjölkladugården på Nuntorp Gård. Förutom att de driver en modern mjölkproduktion bistår de Nuntorpsgymnasiet med utbildningspass i produktion samt teoretiska kunskaper och utbildning.

Nuntorp mjölk på Instagram

vanner-13.jpg
vanner-30.jpg

Unni Stjernström Showjumpin

Unni Stjernström arbetar med inridning av hästar till kunder i närområdet och försäljning av hästar till när och fjärran.

Kunskapsförbundet Väst

Kunskapsförbundet Väst bedriver en ett-årig vuxenutbildning inom trädgård. I utbildningen ingår både odling på friland och i väst hus samt planering och design av trädgårdar. Kunskapsförbundet Väst har intentioner med ett längre samarbete på Nuntorp Gård.

vanner-31.jpg
vanner-32.jpg

DHSK

Dalslands Hästsportklubb bildades i maj 1999 i samband med att ridhuset stod klart på Nuntorp. Målet från början var att ta tillvara och erbjuda våra medlemmar utveckling och kvalitativ träning, samt att arrangera attraktiva dressyr- och hopptävlingar. Efter alla år är intentionen i stort sett densamma, ett av våra viktigaste mål är att få fortsätta utveckla hästverksamheten i Dalsland.

www.dalshsk.se

bottom of page