top of page
Yogavandring & Skogsbad
Yogavandring & Skogsbad

sön 12 maj

|

Nuntorp Gård

Yogavandring & Skogsbad

Låt naturen omfamna dig under timmar av mjukgörande rörelser, närvarande sinnen och välgörande frisk luft i den dalsländska skogen! Lunch ingår ute i det fria.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang

Tid och plats

12 maj 2024 11:00 – 14:00

Nuntorp Gård, Nuntorp Gård, 464 64 Brålanda, Sverige

Om evenemanget

Spendera tid i naturen och tillåt kroppen att landa och möt ett lugn under en mjukgörande och närvarande Yogavandring & Skogsbad i den vackra Dalslandsskogen. Vi utgår från Nuntorp Gård och njuter av en mysig stund i naturen tillsammans, med flödande yogarörelser inspirerade från Sensing Yogan och ett avslappnande skogsbad där kroppen får återhämtning och du tillåts att bada i sinnesintrycken från skogen.

Sensing Yoga - så vi alltid varit ämnade att röra oss, rörelser som redan ligger i vår kropp. Den är naturlig, mjuk och kravlös, innehåller inga linjeringar eller korrigeringar och är alltid på din kropps villkor.

Det är en underbart mjuk rörelseform som tagit sitt tänk från hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt i rörelse och i vila. Det är också en tanke om hur vi alltid sedan urminnes tider naturligt varit i rörelse med långa perioder av återhämtning och vila emellan.

Det är när vi rör oss på det här sättet som vi börjar nysta upp vår bindväv, vi återfuktar den och gör den mjuk och följsam igen. Vi påverkar också vår vagusnerv att lära sig att börja självreglera för att kunna hantera stress och trauman bättre. 

Skogsbad - de bevisade hälsofördelarna av att skogsbada är många, färre stresshormoner, sänkt blodtryck, djupare andning och lugnare hjärtslag.

Det går helt enkelt ut på att "bada" i sinnesintryck från skogen utan att göra, fokus ligger på att vara. Att få terapi i mötet med naturen.

- Jag är guiden, skogen är terapeuten. Mitt jobb är bara att öppna dörren - skogen bistår med resten. Ömsesidig kontakt med naturen är läkande vid stress och depression.

Kostnad, 350 kr, inklusive lunch ute i det fria. Betalning sker på plats. 

Dela detta evenemang

bottom of page