top of page

Där stad möter land

Nuntorp Gård, eller allmänt kallat Nuntorp, är en samlingsplats och destination för lärande och utveckling av den gröna näringen och det svenska hushållet sedan 1943. Hundratals elever har fått sin grundläggande utbildning inom sina skrån på Nuntorp och och än idag bedrivs utbildning på Nuntorp genom Nuntorpspsgymnasiets Naturbrukslinje samt Särskola.

Nuntorp Gård är idag så mycket mer än så - det sjuder av aktiviteter och innovativa utvecklingsprocesser på Nuntorp Gård! De nya ägarna, Anna och Richard Johansson, har en tydlig vision om att Nuntorp Gårds skall vara platsen ”där stad möter land”…

datid-4.jpg

DÅTID

Var så god och ta del av Nuntorps historia. Om du tar dig tid att bläddra genom vår tidslinje kommer du att hitta guldkorn från svunnen tid och stora milstolpar som både präglat och utvecklat gården. Historia är ju så mycket mer än siffror - det är människorna med sina berättelser och anekdoter som får den att leva. Vi vill även höra din berättelse med anknytning till Nuntorp. Var du elev här eller jobbade du på gården? Har du gamla foton eller kära minnen? Berätta gärna för oss - så kan även din historia få en plats på vår tidslinje. Och tänk på att det är många små pusselbitar som utgör en bild och ibland är de minsta bitarna mest intressanta.

Vi önskar dig en spännande läsning...

NUTID

Nuntorp Gård idag är en mötesplats för människor och ett center för den gröna näringens utveckling. De tre mest publika aktörerna är Gröna Klustret, Nuntorpsgymnasiet och Bistro & Skafferi.  Men på Nuntorp Gård finns det ytterligare aktörer som har valt att etablera sig här för att vara en del av det utvecklings- och kunskapscenter som skapas. Idag hittar du också Fyrklövern ekonomi & juridik AB, Anders redovisning, maskinfirmorna Swedish Agro Machinery och Andrésen Maskin AB, Nuntorp Mjölk AB, Unni Stjernström Showjumping och Kunskapsförbundet Väst.

Fler aktörer är intresserade och nya etableringar kommer att ske efterhand. Är du nyfiken på vad du kan bidra med till Nuntorp Gårds center för den Gröna Näringen? Samtala med Anna och Richard Johansson.

datid-2.jpg
datid-3.jpg

FRAMTID

Framtiden på Nuntorp Gård ser ljus ut och det planeras, renoveras och installeras mycket och det finns en mängd spännande projekt på gång. Under hösten 2021 kommer en nyinstallerad Biokolspanna tas i bruk på Nuntorp Gård. Primärt kommer den ge värme till alla fastigheter på gården, men även producera biokol. Den som vill läsa mer om biokol och dess unika klimatfördelar kan göra det hos vår samarbetspartner - biokol.se.

När pandemin är över är Bistro & Skafferi väl rustade för att ta emot ännu fler lunchgäster och sällskap samt konferenser, möten och utbildningar.

Vad kan du göra för att visionen ”där stad möter land” kan bli verklighet?

bottom of page