top of page

Företagsby

Agriculture

Ett plats att växa på

Företagsbyn på Nuntorp Gård

I vår Företagsby finns aktörer inom många olika branscher och inriktningar, dock oftast med inriktning på grön näring eller lantbruk. Vi har en rad olika typer av byggnader där verksamheter kan bedrivas och är i ständig utveckling. Är ni på ert företag eller förening intresserade av att etablera er på Nuntorp Gård så är ni varmt välkomna att höra av er så berättar vi mer om hur din verksamhet växa tillsammans med oss. Här nedan kan ni se vilka som redan är etablerade hos oss och deras kontaktuppgifter.

Aktörer på plats

Nuntorp Gård förr

Dåtid

Var så god och ta del av Nuntorps historia. Om du tar dig tid att bläddra genom vår tidslinje kommer du att hitta guldkorn från svunnen tid och stora milstolpar som både präglat och utvecklat gården. Historia är ju så mycket mer än siffror - det är människorna med sina berättelser och anekdoter som får den att leva.

 

Vi vill även höra din berättelse med anknytning till Nuntorp. Var du elev här eller jobbade du på gården? Har du gamla foton eller kära minnen? Berätta gärna för oss - så kan även din historia få en plats på vår tidslinje. Och tänk på att det är många små pusselbitar som utgör en bild och ibland är de minsta bitarna mest intressanta.

Gröna Klustret

Gröna klustret

Den ekonomiska föreningen Gröna Klustret arbetar med landsbygdsutveckling och fortbildning inom gröna näringar. De verkar aktivt för en regional mötesplats och ett levande kunskaps- och utvecklingscenter

www.gronaklustret.se

info@gronaklustret.se

Nuntorps Naturbruksgymnasium

Nuntorpsgymnasiet är en gymnasieskola, som drivs av Naturbruk Väst AB. Deras profil är naturbruk med inriktningarna lantbruk, häst och särskola. Gymnasieskolan samverkar med aktörerna på området och näringen.

www.nuntorpsgymnasiet.se

Nuntorpsgymnasiet
Fyrklövern

Fyrklövern ekonomi & juridik AB

Rådgivning, redovisning och juridik för företag, företrädesvis inom jord- och skogsbruk.

www.4klovern.se

info@4klovern.se

054 - 454 09 33

Swedish Agro Machinery

Swedish Agro Machinery har etablerat en av sina många anläggningar i Sverige på Nuntorp Gård. De bedriver försäljning av både nya och begagnade maskiner och reservdelar samt har serviceverkstad. De samarbetar med Nuntorpsgymnasiet med maskiner med senaste teknik samt verkstadsutbildning.

www.swedishagro.se

info@swedishagro.se

0480 - 611 11

Swedish Agro
Andresen Maskin

Andrésen maskin

Uddevallaföretaget Andrésen Maskin AB har en av sina tre anläggningar etablerad på Nuntorp Gård med försäljning av både jordbruks- och entreprenadmaskiner samt givetvis reservdelar och tillhörande service. Andrésen Maskin AB samarbetar med Nuntorpsgymnasiet med maskiner med den senaste tekniken samt med verkstadsutbildning.

www.andresenmaskin.se

0521 - 57 57 30

Nuntorp Mjölk AB

Nuntorp Mjölk AB med den unika kombinationen av att producera mjölk och förmedla kunskap om mjölkproduktion och skötsel av djur. Lena och Niklas Stang har ca 25 % av sin mjölkbesättning i Mjölkladugården på Nuntorp Gård. Förutom att de driver en modern mjölkproduktion bistår de Nuntorpsgymnasiet med utbildningspass i produktion samt teoretiska kunskaper och utbildning.

  • Instagram
Nuntorp mjölk
Unni

Unni Stjernström Showjumpin

Unni Stjernström arbetar med inridning av hästar till kunder i närområdet och försäljning av hästar till när och fjärran.

Kunskapsförbundet Väst

Kunskapsförbundet Väst bedriver en ettårig vuxenutbildning inom trädgård. I utbildningen ingår både odling på friland och i väst hus samt planering och design av trädgårdar. Kunskapsförbundet Väst har intentioner med ett längre samarbete på Nuntorp Gård.

www.kunskapsforbundet.se

kansli@kunskapsforbundet.se

0521 - 72 27 40

Kunskapsförbundet
agroväst kvadratisk.png

Agroväst

Agroväst arbetar för att generera ekonomiska resurser som kan initiera, förädla och stimulera projekt och aktiviteter som gagnar den gröna näringen och samhället i stort. Vi erbjuder stöd till små och medelstora företag inom ramen för projektet SmartAgri och delar med oss av de senaste forskningsrönen och erfarenheterna i vår kommunikations-kanal Gröna möten.

 

https://agrovast.se/

https://gronamoten.agrovast.se/

https://smartagri.se/

info@agrovast.se

bottom of page