top of page

Om Nuntorp Gård

Produkter framtagna med kärlek!

Nuntorp Gård uppifrån

Där stad möter land

Nuntorp Gård, eller allmänt kallat Nuntorp, är en samlingsplats och destination för lärande och utveckling av den gröna näringen och det svenska hushållet sedan 1944. Hundratals elever har fått sin grundläggande utbildning inom sina skrån på Nuntorp och och än idag bedrivs utbildning på Nuntorp genom Nuntorpspsgymnasiets Naturbrukslinje samt Anpassat gymnasium. Nuntorp Gård är idag så mycket mer än så - det sjuder av aktiviteter och innovativa utvecklingsprocesser på Nuntorp Gård!

 

Vår vision är att Nuntorp Gård skall vara platsen ”där stad möter land".

Grön krona
Nuntorp Gård förr

Dåtid

Var så god och ta del av Nuntorps historia. Om du tar dig tid att bläddra genom vår tidslinje kommer du att hitta guldkorn från svunnen tid och stora milstolpar som både präglat och utvecklat gården. Historia är ju så mycket mer än siffror - det är människorna med sina berättelser och anekdoter som får den att leva.

 

Vi vill även höra din berättelse med anknytning till Nuntorp. Var du elev här eller jobbade du på gården? Har du gamla foton eller kära minnen? Berätta gärna för oss - så kan även din historia få en plats på vår tidslinje. Och tänk på att det är många små pusselbitar som utgör en bild och ibland är de minsta bitarna mest intressanta.

Nutid

Nuntorp Gård idag är en mötesplats för människor och ett center för den gröna näringens utveckling. De tre mest publika aktörerna är Gröna Klustret, Nuntorpsgymnasiet och vår egna restaurang och gårdsbutik.  Men på Nuntorp Gård finns det ytterligare aktörer som har valt att etablera sig här för att vara en del av det utvecklings- och kunskapscenter som skapas.

Fler aktörer är intresserade och nya etableringar kommer att ske efterhand. Är du nyfiken på vad du kan bidra med till Nuntorp Gårds center för den Gröna Näringen? Besök vår sida om Företagsbyn för mer information.

Nuntorp Gård uppifrån
bottom of page