top of page

Hållbarhetsklivet

Nuntorp Gård har hållbar utveckling och grön näring som en central del av vår verksamhet. Vårt mål är att vara en inkluderande och innovativ arbetsplats och ett grönt center där idéer om hållbarhet kan frodas.

Genom våra samarbeten med lokala leverantörer stödjer vi den regionala ekonomin samtidigt som vi minskar drifts- och transportutsläpp. Detta gör det möjligt för oss att erbjuda säsongens färska och smakfulla grönsaker från lokala odlingar, vilket minskar vårt ekologiska fotavtryck. Vi älskar att tillaga svenska klassiska maträtter, ibland med en liten twist. Då passar det perfekt att ha ett rikt utbud med olika varor från naturen. Det skapar en intressant, smakrik och hälsosam variation.

 

Lokal mat med kärlek som vi brukar säga!

Dessutom arbetar vi aktivt med att minska matsvinnet genom att använda matvarorna i våra olika verksamheter innan de blir för dåliga för att konsumera. Detta är bra för både magen och själen! I vår gårdsbutik har vi utöver matvaror även heminredning och produkter för hemmet. Vi har anammat samma synsätt även för dessa produkter – lokalproducerat i så hög grad som möjligt! Vårt närområde är fyllt med skickliga lantbrukare, hantverkare och konstnärer. Genom ett besök hos oss får du på ett inspirerande sätt kontakt med alla samtidigt.

Inom jordbruk och energi fokuserar vi på hållbarhet genom att använda biokol för att förbättra jordkvaliteten och minska koldioxidutsläppen. Vi genererar vår egen förnybara energi från vindkraftverk och solceller, vilket minskar vårt koldioxidavtryck och ger lokalproducerad el. Genom att vara mindre beroende av de stora energimarknadernas svängningar kan vi upprätthålla en hög grad av hållbarhet, både ekonomiskt och miljömässigt.

Vi är fast övertygade om att det är fullt möjligt att driva en framgångsrik verksamhet samtidigt som vi tar hand om vår planet och tänker på framtida generationer. Kom gärna och besök oss så berättar vi mer om vårt arbete och vår passion för hållbarhet.

Hållbarhetsklivet
bottom of page