top of page
Jubileumsdagen
Jubileumsdagen

tors 05 sep.

|

Nuntorp Gård

Jubileumsdagen

Dagen då historian om Nuntorp Gård som utbildningsarena startade 1944. Kom och ta del av Nuntorpsguidning, tidsenlig modevisning, livemusik med Alban & Ute Faust och lunch lagad på recept från gårdens gamla receptböcker.

Tid och plats

05 sep. 2024 11:00 – 14:30

Nuntorp Gård, Nuntorp Gård, 464 64 Brålanda, Sverige

Om evenemanget

5 september 1944, dagen då Nuntorp Gård invigdes som skola och starten på 80 år som utbildningsarena började. Denna jubileumsdag vill vi fira genom en Nuntorpsguidning med ett bildspel som sträcker sig från från starten 1944 och ända fram till idag. Ni får ta del av historia från platsen och berättelser från förr. Vi får lyssna på inbjudna gäster som delar sina unika upplevelser av destinationen Nuntorp Gård och ni får lyssna till skönsång och livemusik av Alban och Ute Faust dagen till ära. 

Det glädjer oss att vi har fått ta del av gamla receptböcker från gården och just denna dagen serverar köket lunch tillagad på recept från förr.

Till detta bjuds det på kaffe och dessert. Efter fikat får ni bege er en trappa upp till Stora salen för att ta del av de olika årtiondenas trender med en tidsenlig modevisning från 40-talet och framåt. 

Tiderna förändras och livet likaså - som avslutning presenterar vi vad Nuntorp Gård står för idag och vår vision framåt. 

Alban & Ute Faust

Låt Ute och Alban ta med dig på en underbar resa genom vår svenska hembyggd –

en resa genom tid och rum.

Det är mer än bara en ren musikupplevelse med nyckelharpa, sång, säckpipa, klarinett och gitarr. Du kommer kanske att le åt små anekdoter och lära dig ett och annat om seder, historia och spelmän i norr.

Den mycket samspelta duon kommer att bjuda på vackra och svängiga musikstycken mestadels ur den västsvenska folkmyllan: känslosamt, tät och nära.

Sedan länge har de spelat tillsammans i olika konstellationer och ensembler och brinner passionerat för den traditionella nordiska musiken

I decennier har Alban Faust spelat nordisk folkmusik utgående från Västsverige och Dalsland där musikerparet också har sitt hem.

Alban är dessutom instrumentbyggare och även riksspelman.

Ute och Alban har precis kommit hem från sin framgångsrika och spännande Northern Winds Tour 2024 genom Tyskland och Schweiz.

Jubileumsdagen

5 september kl.11.00-14.30

Nuntorpsguidning, lunch och kaka med dessert.

Kostnad: 250 kr per person. 

Dela detta evenemang

bottom of page